środa, 7 listopada 2012

Puree z brokułów ze słodką papryką


Ostatnio, gdy gotowałem obiad, wymyśliłem to właśnie puree. Delikatny dodatek do obiadu, zamiast surówki. Do puree potrzebujemy (na około porcję):

 150 gram brokułów, polecam świeże
 pół łyżeczki śmietany 18%
 pół łyżeczki słodkiej papryki
 sól i pieprz do smaku

 Brokuły dzielimy, wrzucamy do gotującej się, osolonej wody. Gotujemy je około 5-7 minut. Ugotowane brokuły, jeszcze gorące odławiamy z wody do wysokiego naczynia, dodajemy śmietany, papryki słodkiej, soli, pieprzu i wszystko miksujemy blenderem na gładką masę. I już :)
 Świetnie pasuje do naszych, polskich domowych obiadów, gdzie królują ziemniaki i schabowe. Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz