sobota, 1 grudnia 2012

marchewka na ciepło


Zapewne każdy z Was jadł marchewkę duszoną z groszkiem lub w innych formach. Ten sposób podania ma swoich zwolenników jak i przeciwników. Niektórym kojarzy się ona z barami mlecznymi, przedszkolem albo po prostu z PRL-em.
 Ja, zaproponuje Wam marchewkę w kompletnie innej formie. Robi się ja bardzo szybko, jest bardzo smaczna a i Wasz talerz z obiadem będzie wyglądał fantastycznie.

Potrzebujecie:


  •  jedną dużą marchew
  • kolorowy pieprz w młynku
  • sól 
  • oliwa z oliwek


Marchew kroicie w cienkie, długie paski. Rozgrzejcie patelnię, wlejcie dwie łyżki oliwy. Wrzućcie marchewkę na patelnię, dodajcie sól i świeżo mielony pieprz. Ilość przypraw dodajcie wg własnego smaku.
Marchewka będzie gotowa, gdy tylko zmięknie. Wyłóżcie na talerz i gotowe :).
 najlepiej przyrządzać ja tuż przed samym podaniem, na ciepło jest najlepsza.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz